Klusje geklaard, kindjes gebaard

Heel lang geleden was er een vrouw die de verrassing van haar leven kreeg: twee voor de prijs van één. Haar geluk kon niet op toen ze hoorde dat ze nog even door moest gaan want nummer twee was er bijna. ‘Nummer twee, piept ze nog even uit alvorens de oerknal plaatsvond’. Zo ging dat vroeger… weinig echo’s hoor en gewoon beetje voelen en die ene dwarsligger verstopte gewoon het andere kindje. En daar lagen ze dan in bakje op adem te komen, met de nodige toeters en bellen’… Twee mooie kleine meisjes, die nog even moesten doorgroeien voor ze bij mama in de armen lagen.

Je kon alles zeggen van de meisjes maar hun mama was wel erg blij met hoe mooi ze waren als kleine dametjes dan hé! Als de meisjes groter worden blijkt de dwarsligger niet alleen een letterlijk gevalletje van moeilijk maar pakt ze haar leventje ook figuurlijk op die manier in (nog net geen strikje erom gewikkeld).

Als de puberteit nadert probeert de mama nog een keer de kapper een opdracht te geven om dat obstinate meisje van een mooi kapsel te voorzien… en ik had kunnen voorspellen dat ze dat nooit had moeten doen!

De meisjes worden pubers en hun babyhuidjes veranderde in pokdalige gezichtjes waar geen vierkante cm werd vergeten. Leek wel een terugroepactie van de natuur: te mooi geboren en even wat schoonheidsfoutjes uitdelen!

Niet zoveel snoepen, huid goed reinigen, gilt mama nog even maar zal het zo werken? Als het etterige pubertje haar haren zwart verft, een deel kapsel (ik zei het toch!) wegscheert en een oorbel erbij in laat schieten, dagelijks in dezelfde kleding loopt laat de mama het maar los. Iedereen moet maar zijn eigen weg bepalen. 

De vetcellen waren ook driftig in de weer en zochten een paar mooie plekjes uit om later, veel later als de meisjes mama zijn zich in vol ornaat te tonen.

Het kleine meisje dat vroeger niet wilde luisteren, luistert nu wel. Hoe zeg je dat? Beter voorkomen dan genezen? Ach… misschien had ik moeten luisteren maar heel misschien heeft ieder kind wel gewoon het recht om alles zelf uit te zoeken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Jaloers?

Zweefteefje

Marathon