Gezond verstand

'Gebruik jouw gezonde verstand!'

Wat gezond verstand gebruiken inhoudt is net zo goed uitlegbaar als het nieuwe testament en de koran. Wel of geen bedekking, wel of geen samenscholing... De overeenkomst is duidelijk: één leider.

'Wereldwijd zijn de besmettingen nog nooit zo groot geweest', aldus het ministerie. We moeten gewoon luisteren naar de regels want zij weten exact wat ze doen. De behoefte van de Nederlander wordt gewogen in de te nemen stappen over het loslaten van maatregelen. Dus het ministerie bepaalt, objectief en subjectief. 'Een concertje bezoeken kan niet.' 'Ga lekker op reis, de boze wijde wereld in en daar een concertje bezoeken.' 'We zien u wel weer bij de triage-tent van de overwerkte mensen in onze ziekenhuizen.'

Ondertussen worden gezonde nertsjes vermoord omdat zij mogelijkerwijze het virus kunnen krijgen en dan misschien overdragen op de mens.' 'Ook een manier om stikstof te reduceren.' Misschien kunnen alle diertjes een preventief gesubsidieerd stomaatje krijgen? 'Boeren blij, overheid blij.' 'Lozen we eens per dag de stront in een veilige omgeving.' We kunnen ze ook de ruimte geven en lekker laten rondhuppelen in het bos zodat de erbarmelijke leefomstandighedenproblematiek is opgelost. De behoefte om nertstasjes- en jasjes te maken beperkt zich dan in grote mate. Laten we stellen dat het geen confectie meer is en hooguit in de Haute Couture op de catwalk als inspiratie voorbijkomt.

De gastarbeiders laten we ook lekker los en ze gaan gewoon kraken. Leegstand is dan ook niet langer een probleem. De overheid hoeft dan niet langer met een doorn in het oog te lopen omdat ze nooit van plan is geweest om te gaan slopen.

Inmiddels worden potentiële migrantenstromen in kaart gebracht. De komende decennia lijkt dat een probleem te gaan worden. Er zijn partijen die dit al heel lang een probleem vinden, overigens. Echter zij zijn zo extreem in hun communicatie dat ze worden geweerd. Migreren is niets anders dan reizen en mijn liefde voor taal krijgt een klap te verwerken. Ze bedoelen te zeggen dat immigranten de bevolking substantieel laat groeien tot een aantal inwoners, met veel grijze koppen, dat op het aantal m2's niet gewenst is.

Mijn gezonde verstand zorgt ervoor dat ik mij genoodzaakt voel om met beide poten in de klei te gaan staan. Zoals mijn vader me altijd zei: 'We hebben je niet op de wereld gezet om je hersenen niet te gebruiken.'

#nertsjes #politiek #maatregelen #corono #covid19 #migranten #stikstof #vakantie#gezond verstand




Reacties

Populaire posts van deze blog

Jaloers?

Zweefteefje

De piemel