Sluit ze op

'Zeg eens eerlijk', 'hoe erg is het als we alle jongeren vier weken opsluiten?' Ze kijkt op en start direct de onderhandeling over de voorwaarden waarbinnen de jeugd bereid is om mee te werken aan het terugdringen van Covid-19. Gemakshalve negeer ik de feiten dat niet alleen zij debet zijn aan de toename van besmettingen. 

Ik stel voor dat jullie met z'n allen per school in een leegstaande penitiaire inrichting in lock down gaan. 'Duurzaam bestuur.' 

Ze kijkt me aan en begint keihard te lachen. 'Mam, geen gek idee.'  Ze mogen allemaal een paar m2 voor zichzelf hebben, vergelijkbaar met de grot waar ze thuis ook bivakkeren. Er zal een internetaansluiting zijn, eten wordt gebracht, één keer per dag verplicht de buitenlucht in en de was wordt opgehaald. Verder mogen ze boodschappen bestellen ter hoogte van hun zakgeld en als Jesse Klaver draagvlak krijgt voor jongeren subsidiëren met een flinke smak geld, mogen ze ook nog eens per week thuisbezorgd.nl een opdracht geven voor verantwoorde voeding. 'Mam, geen contact met thuis.'

'Mam, en wat doen we dan met de leerkrachten?' 'Moeten zij blijven slapen?' Verrek, de GGD wordt dan natuurlijk benaderd in het kader van preventief soa-beleid en seksuele voorlichting c.q. wat te doen bij onveilige seks. Wel kunnen we ook een foutmarge meenemen om de vergrijzing terug te dringen. Het arbeidspotentieel wordt dan op de lange termijn gestimuleerd en de jongeren krijgen meer verantwoordelijkheidsgevoel door te moeten zorgen voor naasten.

Een bijkomend neveneffect zal zijn dat er minder scheidingen zullen plaatsvinden. Minder scheidingen resulteert in minder uit te betalen toeslagen, minder loyaliteitsconflicten en misschien kunnen we dan spreken van vrede en gezondheid voor iedereen met een toekomstige duurzame en kapitaalkrachtige maatschappij.

'Het is maar een idee...'



Reacties

Populaire posts van deze blog

Jaloers?

Zweefteefje

De piemel